Publisert: 17. februar 2017

Eierkonferansen 2017

Årets ”Eierkonferanse” ble en suksess, kanskje først og fremst takket være engasjerte og dyktige foredragsholdere omkring temaet; Den digitale fremtiden er nå!

Konferansen er spesielt rettet mot eiere, styre og ledere og arrangeres av ADVnor, og fra i fjor med Føyen Torkildsen som medarrangør.

Etter innledning ved Tor Malmo og Erlend Balsvik, ledet Håvard Fosså publikum gjennom en rekke av engasjerende foredrag.

Årets foredragsholdere utgjorde en spennende liste der Arve Føyen fra Føyen Torkildsen satt lys på økt risiko i den digitale økonomien, regulatorisk risiko, rammebetingelser og hindringer når endringstakten fremover skal øke med ekspressfart.

Har gått alle stegene

Kjersti Løken Stavrum, som har vært med på hele den digitaliserende reisen, er nå adm. dir i Stiftelsen Tinius Trust. Hun beskrev planprosessen i Aftenposten fra den tiden da papiravisen ga alle inntekter og web ble introdusert som en gratistjeneste. Hvordan de endret til at pengestrømmen nå kommer fra web som en trofast og sikker inntektsstrøm. Men det har ikke vært bare enkelt å ligge i forkant av utviklingen.

– Språkets bokstaver er bare ulike lyder. Programmering er i ferd med å bli det nye språket vi må beherske sa hun og pekte på hvem salen tror vil bli de nye heltene i organisasjonen. Hvem får de spennende jobbene? Hun ga selv svaret;

– Hvis ikke det er ”The new kids on the blocks”, ville jeg tenkt nøye igjennom hva dere driver med?, sa hun.

Også eierskapstenking i offentlig sektor

De fleste foredragene tok utgangspunktet i privat sektor, men statssekretær Paul Chaffey i Kommunal og moderniseringsdepartementet er alltid et befriende friskt pust – og han innfridde med sitt foredrag om ”Digitalisering i offentlig regi”.

– Vi må også ha litt eierskapstenking i offentlig sektor, for politikere kan ikke vedta hva fremtiden vil bringe. På inntektssiden vet vi at oljeinntektene har gått ned. Av utfordringer har vi det faktum at befolkningen blir eldre, det er et urolig verdensbilde og teknologien kommer til å prege oss stadig sterkere, sa han.

Offentlig sektor har en ”Avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform” med mange tiltak som skal gi økonomisk gevinst, eller legge til rette for overføring av midler til nye sektorer der det skapes nye behov.

– Det aller viktigste for å lykkes med digitalisering i offentlig sektor er ledelse. Vi skal legge tilrettelegg og ledergruppene må på samlinger for å lære av de beste. Og apropos de beste, det beste er ofte noen som har lært ”the hard way” ved å gå på noen smeller, sa Chaffey.

Jussen henger etter

Arve Føyen har med sine erfaringer en posisjon som nestor på dette feltet. Hans kompetanse ligger helt i front.

– Teknologitrendene akselererer mot oss med mobiler, apper, big data og clauds. Det installeres sensorer i alle typer produkter som gir meldinger tilbake til produsenten. I en ny bil er det omtrent 30 slike som også gir mye annet informasjon og de som driver stordataanalyse kan hente ut mye informasjon både som er nyttig – og som er juridisk utfordrende på flere måter, sa Føyen.

Han stilte så spørsmål ved hvordan kan vi ta disse teknologimulighetene i bruk på en trygg måte. Hvordan skal vi forholde oss?

Når kultur, teknologi og regelverk fungerer sammen skapes det nye markeder sa han, samtidig som han konstaterte at jussen alltid vil henge etter den teknologiens utvikling.

Stort mangfold

Andre foredragsholdere var Eilert Hanoa, gründer og investor i bl.a. Mamut, Visma og Kahoot som snakket om: ”Digitalisering med en investors øyne”.

Per Morten Hoff, konsulent og tidligere leder i IKT-Norge: ”Digital eller død”.

Jon Oluf Brodersen, adm. dir i Sparebank 1 samarbeidet: ”En varig omstilling – ingen kvikk-fix!”.

Jens Rugseth, eier og styrets leder i Link Mobility Group: ”Riv ned verdikjedene – Gå mobilt. Mobilstrategi gir deg 1 til 1 dialog til dine kunder – endelig”.

Live Haukvik, Chief Financial Officer, Komplett Group: ”Digitalisering betyr kontinuerlige investeringer – og ikke bare teknologi”.

Håvard Grjotheim, adm. dir og konsernsjef i 07 Media: ”Digitalisering av media – forvitring og død, eller overlevelse og nye muligheter.

Dagen ble avsluttet ved spørsmål og paneldebatt.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.