Publisert: 29. september 2017

Skrevet av:

Advokat og Partner

Endringer i arbeidsmiljøloven

Arbeids- og sosialdepartementet har lagt frem forslag til endringer i arbeidsmiljøloven. Bakgrunnen for departementets forslag er uklarheten knyttet til ansettelsesavtalene i bemanningsbransjen, og omfanget av innleid arbeidskraft, samt de negative konsekvensene av dette.

Endringene går i korte trekk ut på:

  • Innføring av en legaldefinisjon av begrepet «fast ansettelse» i arbeidsmiljøloven. Legaldefinisjonen er ment å skape større forutsigbarhet og klarhet knyttet til ansettelsesavtalen i bemanningsbransjen, men vil også gjelder generelt utenfor bemanningsbransjen.
  • Ny hjemmel for midlertidig ansettelse i bemanningsforetakene når den ansatte skal leies ut som vikar i innleiebedriften. Hjemmelen er ment å sikre bemanningsforetakene økt fleksibilitet som følge av uforutsigbar oppdragsmengde.
  • Kvoter for bruk av innleie i enkelte bransjer, herunder særlig bygg- og anleggsbransjen for å begrense omfanget av innleie.

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.