Publisert: 21. mars 2017 Skrevet av: Øyvind Eidissen Ransedokken

Ny forbrukerklagelov trådte i kraft 1. mars 2017

Den nye forbrukerklageloven (lov av 17. februar 2017 nr. 7 om Forbrukerklageutvalget) trådte i kraft 1. mars 2017. Loven regulerer tvister om kjøp av ting til forbruker, tvister om avtaler etter angrerettloven og tvister om håndverkertjenester etter håndverkertjenesteloven.

Loven fyller kravene i EU-direktivet om utenrettslig tvisteløsning. Forbrukerklageutvalget kan behandle saker som gjelder forbrukerkjøp, saker etter angrerettloven og saker etter håndverkertjenesteloven. I tillegg kan Forbrukerklageutvalget treffe bindende avgjørelser i andre saker hvor Forbrukerrådet har meklet uten at det er kommet til minnelig løsning mellom partene og saken anses å være av prinsipiell betydning. Det legges med dette opp til at Forbrukertvistutvalget skal fylle kravene til klageorganer i EU-direktiv 2013/11/EU om alternativ tvisteløsning. Loven innebærer samtidig en oppdatering av gjeldende regelverk etter forbrukertvistloven (lov av 28. april 1978 nr. 18 om om behandling av forbrukertvister), som ble opphevet fra samme dato.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.