Publisert: 19. august 2016

Forskrift om lærlinger på høring

Kunnskapsdepartementet sendte 16. august 2016 ut forslag til ny forskrift om plikt til å stille krav om bruk av lærlinger ved offentlige anskaffelser på høring.

Av høringsbrevet fremkommer at:

«Å stille krav om bruk av lærlinger ved offentlige anskaffelser vil gi et viktig signal om at offentlige virksomheter ønsker å støtte opp om bedrifter som satser på langsiktig utvikling av fagarbeidere og fagkompetanse. Det kan være positivt for rekrutteringen til fag- og yrkesopplæringen og kompetanseutviklingen for fagarbeidere og bedrifter.»

– Det offentlige har vært for lite flinke til å bruke sin innkjøpsmakt til å bidra til flere læreplasser. Med innføringen av ny lov og ny forskrift vil vi sikre at når for eksempel nye skoler, veier eller togstrekninger bygges, så skal jobben gjøres av bedrifter som har lærlinger, sier kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen.

Kunnskapsdepartementet skal sammen med Nærings- og fiskeridepartementet og Difi lage en veileder til hjelp for offentlige oppdragsgivere til å følge den nye lærlingeklausulen

Høringsfristen er 16. oktober 2016.

Mer informasjon om høringen finner du her.

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.