Publisert: 25. mai 2016 Skrevet av: Advokat Ulrikke Holmøy

Forvirrende ferielovgivning

Er du klar over at ferieloven omtaler lørdag som virkedag? I henhold til ferieloven har arbeidstaker rett til 25 virkedager ferie. Loven gir dermed arbeidstaker rett til ferie i fire uker og én dag. Er bedriften din bundet av tariffavtale, kan arbeidstaker ha rett til fem uker ferie.  

 

Tariff kan gi fem uker ferie

Ferielovens bestemmelse om ferie gir arbeidstaker rett til fire uker og én dag ferie. Den enkeltstående feriedagen omtales ofte som «Gro-dagen». Dagen ble innført under Gro Harlem Brundtlands tid som statsminister, i 1981. Formålet var at den ekstra feriedagen skulle være starten på innføringen av den femte ferieuken.

Den femte ferieuken ble ikke innført som en rettighet etter loven, men dersom din bedrift er bundet av tariffavtale, kan arbeidstaker ha rett til fem uker ferie. Arbeidstakere over 60 år, har alltid krav på én uke ekstra ferie.

Feriepengene som utbetales til arbeidstakeren skal kompensere for lønnsbortfall i ferieukene. Ofte utbetales feriepengene i juni. Feriepenger kommer i stedet for lønn, og det gjøres trekk i lønnen for feriefraværet. Ettersom juni ikke består av fem fulle uker, vil ikke trekk av lønnen for juni dekke hele arbeidstakers feriefravær. Arbeidsgiver trekker derfor ofte den femte ferieuken av feriepenger som utbetales i stedet for lønn. At det gjøres trekk i feriepengene for den femte ferieuken er kompensert i tariffavtalene ved at den ordinære feriepengesatsen er forhøyet til 12 %, og til 14,3 % for arbeidstakere over 60 år. 

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.