Publisert: 15. juni 2016 Skrevet av: Advokat Ulrikke Holmøy

Har din bedrift innskuddspensjon?

Da er det viktig å merke seg at overgangsperioden for å øke knekkpunktet for pensjonssparing fra 6 til 7,1 G for arbeidstakere utløper ved årsskiftet. Nye regler gjelder fullt ut for arbeidsgivere fra og med 1. januar 2017.

Husk å endre innskuddspensjonen

Hadde bedriften din innskuddspensjon før 1. januar 2014, må innskuddspensjonen til ansatte være i tråd med nye pensjonsregler senest fra 1. januar 2017. Fra denne datoen gjelder de nye knekkpunktreglene og maksimalrammene for innskuddspensjon fullt ut.

Knekkpunktet er grensen for hvor opptjening av pensjon endres, og avgjør når arbeidsgiver kan spare et høyere innskudd av lønnen til de ansattes pensjoner.

Arbeidsgivere med innskuddspensjon har tidligere betalt ulike satser for lønn over og under 6 G (knekkpunktet). 1. januar 2014 ble knekkpunktet endret til 7,1 G, og innen 1. januar 2017 må dette knekkpunktet gjelde for alle arbeidstakere som har innskuddspensjonsordning.

Tidligere kunne arbeidsgiver med innskuddspensjon betale inntil 5 % av lønnen mellom 1 og 6 G, og inntil 8 % av lønnen mellom 6 og 12 G til ansattes pensjonssparing. Lønn mellom 0 og 1 G kunne det ikke betales innskudd for.

Fra 1. januar 2014 ble reglene endret slik at det kan innbetales inntil 7 % av lønn mellom 0 og 12 G, og inntil 18,1 % av lønn mellom 7,1 og 12 G til innskuddspensjonssparing.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.