Publisert: 29. september 2017

Skrevet av:

Advokat og Partner

Innsyn i ansattes e-post

Ny avgjørelse er kommet fra Den Europeiske Menneskerettighetsdomstol i sak om innsyn i ansattes e-post. Saken gjaldt en arbeidstaker som var blitt avskjediget fordi han hadde brukt jobbmailen til privat bruk, i strid med arbeidsgivers retningslinjer om at bruk av e-postkontoen til privat bruk ikke var tillatt.

Arbeidstakeren gikk til sak og hevdet at arbeidsgiveren hadde krenket privatlivets fred. Han vant frem og arbeidsgiveren ble dømt til å betale arbeidstakeren en bot på om lag kr.10.000.

Det som er verdt å merke seg ved avgjørelsen er at selv når arbeidsgiver eksplisitt har underrettet arbeidstakeren om at e-postkonto ikke skal brukes til private formål, så blir arbeidsgiveren likevel dømt for å ha krenket privatlivets fred når arbeidstakeren har brutt policyen.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.