Publisert: 21. desember 2016

Skrevet av:

Advokat og Partner

God jul og godt nytt år fra arbeidslivsavdelingen!

Arbeidsåret 2016 nærmer seg slutten. Føyen Torkildsens Arbeidslivavdeling benytter årets siste nyhetsbrev til å ønske alle kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul og godt nytt år!

Året 2016 har vært et spennende år. 

  • Nye konkurranseklausuler. Vi har fått nye regler om som alle må overholde fra og med 1. januar 2017. 
  • Arbeidstid og overtid. Mange av våre kunder opplever utfordringer knyttet til praktisering og administrering av arbeidstid. Vi erfarer at arbeidsgiveren ikke har tilstrekkelig kunnskap om, og bruker mulighetene for fleksible arbeidstidsordninger, som loven gir. Følgen kan være at det betales mer i lønn og overtidsgodtgjørelse enn det som er nødvendig.
  • Oppfølging av medarbeidere. Vi har holdt flere seminarer i året som har gått. Mange deltok på vårt seminar om oppfølging av medarbeidere som underpresterer. Det er viktig å begynne slik oppfølging tidlig nok, og sørge for at oppfølgingsarbeidet dokumenteres. Da vil arbeidsgiver enten få en arbeidstaker som presterer tilfredsstillende, eller et grunnlag for å avslutte arbeidsforholdet. Vi holder gjerne internseminarer i din virksomhet.
  • Oppsigelse eller permittering. Vi får mange spørsmål om forskjellen på oppsigelser og permitteringer. Hva brukes når? 
  • Arbeidstaker, oppdragstaker eller konsulent? Mange av våre kunder er usikre på hva som er hva – rettslig sett. Det er forståelig, og konsekvensen av å være arbeidstaker eller oppdragstaker, er svært forskjellig.

Året 2017 bringer nye utfordringer. Her er følger noen aktuelle saker:

  • Arbeids- og sosialkomiteen har til behandling et forslag fra Senterpartiet om å stramme inn reglene om innleie av bemanning fra vikarbyrå. Bemanningsbyråene er svært viktig for å sikre tilstrekkelig arbeidskraft i ulike bransjer. Forslaget innebærer at virksomheter må være omfattet av landsomfattende tariffavtaler for å kunne leie inn arbeidskraft fra bemanningsbyråer dersom innleie ikke skyldes midlertidighet eller vikariater. 
  • Arbeids- og sosialdepartementet foreslår at det kan inngås individuelle avtaler om kveldsarbeid mellom kl. 21.00 og kl. 23.00. Formålet er å øke fleksibiliteten med hensyn til arbeidstid og når på døgnet arbeidstakere kan utføre sine arbeidsoppgaver. Vi er enig i at fleksibiliteten må økes grunnet utviklingen i arbeidsmarkedet basert, blant annet på mulighetene den teknologiske utviklingen gir for utførelse av arbeidsoppgaver hvor som helst, når som helst. Forslaget går imidlertid ikke langt nok. 
  • Varsling. Myndighetene vil stramme til vernet for whistleblowers. Vet du om din bedrift er forpliktet til å ha rutiner for intern varsling av kritikkverdige forhold?
  • Outsourcing og virksomhetsoverdragelser. Flere av våre kunder outsourcer operative funksjoner. Vi tror dette vil fortsette i 2017. Det er viktig at å ivareta de ansatte i slike prosesser, og følge de lovregler som gjelder.
  • Omstillinger og nedbemanninger. Slike endringsprosesser vil det også i 2017 bli mange av.

 

Vi ser frem til å arbeide for våre kunder også i 2017, og kunne bidra til å utgjøre en positiv forskjell. Vi arbeider tett og over tid, med mange av våre kunder. Det setter vi stor pris på. Vi ønsker å takke dere alle for samarbeidet i 2016, og ser fremt til fortsettelsen i 2017!

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.