Publisert: 27. februar 2017

Skrevet av:

Advokat og Partner

Regjeringen fortsetter sin kamp mot arbeidslivskriminalitet

Arbeidslivskriminalitet er et stort samfunnsproblem, og det er viktig for oss å bekjempe ulovlig virksomhet med målrettede tiltak og bedre verktøy. Vi forsterker derfor innsatsen for å få bukt med de kriminelle aktørene i arbeidslivet, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding 13. februar.

Regjeringen oppretter to nye sentre mot arbeidslivskriminalitet. Det er fem slike sentere fra før spredt rundt i landet. Sentrene skal sørge for at kontrolletatene jobber mer målrettet og koordinert. Dette betyr økt samarbeid mellom skattemyndighetene, Arbeidstilsynet, NAV og andre offentlige aktører. Mer arbeidslivskriminalitet skal avdekkes og virke avskrekkende. Det er viktig for samfunnet at slik kriminalitet tas tak i. I tillegg til at kriminaliteten ofte rammer de ansatte, undergraver den sunn konkurranse mellom aktørene som innebærer at de beste ikke blir stående på seierspallen.

Et systematisk helse-, miljø og sikkerhetsarbeid er viktig for å unngå brudd på arbeidsmiljøloven og annen relevant regulering for bedriftens virksomhet. Forståelse for og overholdelse av arbeidstidsreglene er også et viktig område alle virksomheter må ha fokus på for ikke å opptre i strid med arbeidsmiljølovens arbeidstidskapittel. Føyen Torkildsens arbeidslivsavdeling bistår og veileder virksomheter for å sikre at regelverk overholdes.

 

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.