Publisert: 31. august 2016 Skrevet av: Advokat Ulrikke Holmøy

Strengere whistleblower-vern

Myndighetene vil stramme til vernet for whistleblowers. Vet du om din bedrift er forpliktet til å ha rutiner for intern varsling av kritikkverdige forhold?

Departementet har i disse dager et forslag til regelverksendring ute på høring. Dersom endringen blir vedtatt i sin nåværende form av Stortinget, vil alle bedrifter med mer enn 10 ansatte ha plikt til å utarbeide rutiner for intern varsling av kritikkverdige forhold. Det vil også stilles krav til rutinenes form og innhold. Arbeidstakere som varsler tilsynsmyndigheter eller andre offentlige myndigheter om kritikkverdige forhold, vil ha rett til hemmelighold av sin identitet.

Gjeldende arbeidsmiljølov pålegger virksomheter å ha rutiner for at arbeidstakere skal kunne varsle internt om kritikkverdige forhold i bedriften, dersom forholdene i virksomheten tilsier det. Hvilke bedrifter som er forpliktet til å ha slik rutiner avhenger derfor blant annet av virksomhetens art og hvordan saklig kritikk håndteres i bedriften.

Innebærer driften av virksomheten risiko for sikkerhet, helse, korrupsjon, hvitvasking mv., vil bedriften som regel være forpliktet til å ha rutiner for intern varsling.

Føyen Torkildsens arbeidslivsavdeling har god kjennskap til varslingsregler og –rutiner, og opptrer også som varslingsmottak for eksterne bedrifters ansatte. Våre advokater kan bidra med en vurdering av om det foreligger plikt til å utarbeide varslingsrutiner, samt utarbeide innholdet i disse.  

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.