Publisert: 31. mars 2017

Skrevet av:

Senioradvokat

Sykdom kan være oppsigelsesgrunn

Maersk gikk til oppsigelse av en ansatt grunnet i omfattende sykefravær. Retten konkluderte med at oppsigelsen var saklig.

En mekaniker som ble ansatt i Maersk i 1995, ble sagt opp som følge av omfattende sykefravær. De siste ti årene hadde sykefraværet utgjort 37,3 %.

Lagmannsretten la til grunn at omfattende sykefravær kan være saklig grunn for oppsigelse når det ikke skjer i verneperioden, som er de første 12 månedene i et sykefravær. Videre uttalte lagmannsretten at en prognose om framtidig fravær kan gi grunnlag for oppsigelse.

Mekanikeren hadde gjennomgående slitasjeplager i skuldrer, hofter, rygg og kne og det ble konkludert med at det var belastende for arbeidsgiver å måtte opprettholde ansettelse av en mekaniker med så høyt sykefravær.

Lagmannsrettens avgjørelse viser at det er adgang til å si opp ansatte som følge av sykdom, dersom tilretteleggingsplikten er oppfylt, fraværet er omfattende og prognosene for fremtiden tilsier fortsatt høyt sykefravær.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.