Dette har vi gjort

HAV Eiendom AS

Om selskapet

HAV Eiendom AS ble etablert i 2003 og har vært klient av Føyen Torkildsen siden 2005. Selskapet er 100 prosent eid av Oslo Havn KF og forvalter det gamle havneområdet rundt Bjørvika som skal byutvikles. Selskapet har som formål å delta i byutviklingen i Bjørvika-området gjennom utvikling, utleie, forvaltning, kjøp og salg av fast eiendom.

HAV Eiendom AS eide i utgangspunktet 2/3 av arealene i Bjørvika, mens Oslo S Utvikling eide 1/3. Begge har solgt tomter, blant annet på Sørenga og til nytt Munch-museum og Deichmanske Hovedbibliotek. Nå tilrettelegger de for å bygge og drifte selv – en ny rolle. Første prosjekt er studentboliger og kontor ved siden av det nye Deichmanske Hovedbibliotek og Operaen.

Om utfordringene

-Prosessen rundt det nye Munch-museet er et godt eksempel på en av selskapets utfordringer, fordi mange mener noe om både tomten, arkitekturen og kostnadene. Dette har i det konkrete tilfellet fått konsekvenser for fremdriften for det nye bygget. Et annet eksempel er diskusjonen rundt OSUs Barcodeprosjekt med sitt arkitektoniske uttrykk, og når det kommer ny riksantikvar, med nye hensyn han mener må vektlegges i utviklingen, gir også dette oss som arbeider med Bjørvika nye utfordringer.

-Vi er privatøkonomisk rigget, men er offentlig eid, og vi føler at det ligger ekstra forventninger til oss. HAV Eiendom AS skal ikke bare tjene penger på utvikling av eiendommene, vi skal også bidra til en god byutvikling. Vi anser ikke at prosjektet er vellykket uten at Bjørvika blir en god bydel i tillegg til at vi gir vår eier, Oslo havn, penger til å utvikle en ny og moderne havn syd i Oslo. Men utfordringene gjør også at HAV Eiendom AS er en utrolig spennende arbeidsplass, forteller tidligere administrerende direktør Eva Hagen.

Føyen Torkildsens bistand

Advokatkontoret har bistått oss i salget av Sørengautstikkeren, som ble solgt for 940 millioner kroner. De har vært med oss i alle faser og fulgt opp både dette og andre salg vi har gjort. Ellers brukes de på oppfølging av reguleringsplaner med deling og sammenføyning. For meg som leder av selskapet, og jurist, er det fint å kunne jobbe tett med dyktige advokater når vi trenger transaksjonsbistand, eller det skulle være behov for bistand innen anskaffelsessjus, selskapsrett eller plan- og bygningsrett.

Verdiskaping

Advokatene i Føyen Torkildsen er spesialister på eiendom, og de kan virkelig vår bransje. Jeg opplever at de er proaktive og søker de gode løsningene, og de utfordrer meg når det er nødvendig. I forhandlingssituasjoner opplever jeg våre advokater som veldig løsningsorienterte. Og like viktig: De sørger alltid for en god tone mellom partene. Dermed blir forhandlingene gode og konstruktive – dette er utrolig viktig, og noe jeg virkelig setter stor pris på. Eiendomsbransjen er liten, og vi møtes alle igjen – derfor er det viktig med lange, gode relasjoner. Føyen Torkildsen anbefales på det varmeste, sier tidligere administrerende direktør Eva Hagen i HAV Eiendom AS.

Eiendomstransaksjoner Plan og bygningsrett Eiendomsutvikling

Kontaktpersoner i teamet

Advokat (H) og Ass. Partner
+ 47 91 59 57 53
Andreas.Iversen@foyen.no
google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.