Dette har vi gjort

Snøhetta AS

Om selskapet

Snøhetta ble etablert i 1987 og er lokalisert i Oslo og New York City. Firmaet, som er oppkalt etter fjellet Snøhetta på Dovre, har rundt 140 medarbeidere, med 20 forskjellige nasjonaliteter, som arbeider med prosjekter i Europa, Asia, Midtøsten, Afrika og USA. I 1989 vant de konkurransen om biblioteket i Alexandria, og har siden blitt verdenskjente med blant annet Operahuset i Oslo, September 11 Memorial Pavilion på Ground Zero i NY og King Abdulaziz Center for World Culture i Saudi-Arabia.

Arkitektfirmaet teller i dag 100 ansatte i Oslo og 40 i USA – og hele 20 nasjonaliteter er representert i selskapet. Snøhetta har to majoritetseiere, Kjetil Trædal Thorsen og Craig Dykers.

Om utfordringene

Snøhetta har hatt sterk vekst, og vi har i år fullført prosjekt nummer 100, samtidig som vi har 14 store prosjekter under bygging og 40 prosjekter på tegnebrettet. Vekstfasen setter naturlig nok et stort press på organisasjonen på alle områder, også innenfor juridiske vurderinger før, under og etter av prosjektene. Operaen i Busan i Sør-Korea, hulemaleri-museet i Lascaux i Frankrike, Metrostasjonen i Riyadh og nytt konferansesenter i Annecy er blant de nye prosjektene vi har vunnet.

 

Føyen Torkildsens bistand

Føyen Torkildsen har bistått oss i alle år og loset oss trygt gjennom mange kompliserte prosesser og juridiske vurderinger. De har også vært en viktig partner i arbeidet med gjennomføring av alle store kontrakter, risikorådgivning, etableringen i USA, aksjonærforhold og tvisteløsning. Ikke minst var advokatene utrolig viktige rådgivere og moralsk støtte ved vår første store seier – da vi vant konkurransen om biblioteket i Alexandria. God juridisk bistand har også vært en viktig og sentral faktor i oppbygging av vår selskapsstruktur slik den fremstår i dag.

Verdiskaping

Føyen Torkildsen har en reell forståelse for vår bransje generelt og vårt selskaps utfordringer spesielt. Jeg mener dette handler om viljen til å gå inn og virkelig forstå hva det betyr å produsere arkitektur. De evner å se helheten – ikke bare med juristens øyne. Dermed blir de også svært gode rådgivere for oss, sier senior partner Kjetil T. Thorsen i Snøhetta AS.

Selskapsrett Entrepriserett Selskapstransaksjoner (M&A) Skatterett
google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.