Kurs

Onsdag 29. januar
08:30 - 10:30
Advokatfirmaet Føyen Torkildsen AS

Foredragsholdere:

Advokat og Partner

Advokat og Partner

Ny meglerstandard for salg av eiendomsselskap samt endringene i asl. § 8-10.

Ny meglerstandard for salg av eiendomsselskap samt endringene i asl. § 8-10.

Vi inviterer til frokostseminar der vi vil gjennomgå den nye meglerstandarden for salg av næringseiendom som ble lansert i slutten av 2019. I tillegg vil vi si litt om endringene i asl § 8-10 som trådte i kraft 1. januar 2020.

Meglerstandarden benyttes i de fleste eiendomstransaksjoner. Standarden har fungert bra i mange type transaksjoner, og forenkler transaksjonsprosessene.

Meglerstandarden av 2015 er nå avløst av en ny standard. Mye er likt, men den nye standarden inneholder også noen endringer det er viktig å være klar over.

På seminaret vil vi gjennomgå hele standarden, men særskilt fokusere på endringene. Vi vil også si litt om våre erfaringer med bruk av meglerstandarden i transaksjonsprosesser som avviker fra salg av rene kontantstrøm-eiendommer, så som utviklingsprosjekter, partnerskap mv.

I tillegg til meglerstandarden, vil vi si litt om endringene i asl. 8-10. Endringene i aksjeloven innebærer en skjerping av dagens regelverk for sikkerhetsstillelse hva gjelder eiendomsselskaper, og vil kunne få betydning for gjennomføring av oppgjør og overtakelse. Vi antar at det raskt vil bli etablert ganske standardiserte ordninger som hensyntar endringene i asl. § 8-10 ved gjennomføring av eiendomstransaksjoner, men per i dag vil det kunne være behov for særskilte avklaringsrunder i forkant av oppgjør og overtakelse. Den nye meglerstandarden fanger for øvrig ikke opp endringene i asl. § 8-10.

Praktisk informasjon:

Dato: 29. januar 2020
Tid: kl. 08.30 – 10.30. Velkomst og registrering fra kl. 08.15
Sted: Advokatfirmaet Føyen Torkildsen, C.J. Hambros plass 2d.
Seminaret er gratis.

Påmeldingsfrist: 3 dager før seminardato

Meld deg på

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.