Publisert: 22. mars 2018

Skrevet av:

Advokat og Partner

AFP i offentlig sektor – enighet om ny offentlig tjenestepensjon

Partene i offentlig sektor kom den 2. mars til enighet i forhandlingene om ny offentlig tjenestepensjon i offentlig sektor. Avtalen skal ut på uravstemning hos de ulike sammenslutningene. Det er enighet om å innføre en AFP-ordning i offentlig sektor som i hovedsak er lik den i privat sektor.

I det offentlige i dag er AFP-ordningen en ren tidligpensjonsordning for dem som må gå av tidlig, og de ansatte kan, ikke som i privat sektor, både ta ut AFP og jobbe ved siden av fra 62 år. Nå skal også offentlig ansatte få den muligheten, og AFP-utbetalingene vil bli et livsvarig påslag til folketrygden. I tillegg er det sikret en såkalt betinget tjenestepensjon i bakhånd. Avtalen vil også sikre rett til et livsvarig tillegg i folketrygden for dem som ikke har rett til ordinær AFP; noe som var ett av arbeidstakerorganisasjonenes viktigste krav i forhandlingene.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.