Publisert: 24. juni 2016

Føyen Torkildsen inngår samarbeid med Reach for Change

I samarbeid med Reach for Change tar Føyen Torkildsen et krafttak for å sikre at flere sosiale entreprenører lykkes med sine virksomheter og at dette kommer barn og unge til gode. 

Mange barn og unge i Norge opplever utfordringer i løpet av oppveksten knyttet til rus, mobbing, fattigdom, helse eller andre problemstillinger. Reach for Change jobber for å skape så gode oppvekstsvilkår som mulig for barn og unge, ved å hjelpe sosiale entreprenører med innovative løsninger på utbredte problemstillinger som rammer barn og unge. Dessverre vet vi at 70% av gründervirksomheter feiler i løpet av 10 år. Etter fem år er omlag 30% fremdeles i drift. Tilgang til profesjonell kompetanse og nettverk er noen av de mest avgjørende årsakene til at gründervirksomheter bukker under. For en sosial entreprenør kan det være vanskelig å få tak i ekspertise fordi kostnadsnivået ofte er høyt og budsjettene til en sosial entreprenør lave. Rådgivning innen jus, økonomi, markedsføring, salg eller lignende blir ofte nedprioritert da de gjerne ikke har midler til å prioritere slike kostnader i en startfase av virksomheten.

Om samarbeidet

Føyen Torkildsen har valgt å involvere seg i arbeidet til Reach for Change og særskilt innen feltet sosialt entreprenørskap da det passer godt inn med selskapets kjerneverdier. Føyen Torkildsen vil bidra med pro bono bistand til Reach for Change sine sosiale entreprenører noe som vil kunne sikre de sosiale entreprenørene den juridiske bistanden en oppstarts-virksomhet ofte har behov for, men ikke budsjett til.

Vi ser at dette er en givende måte å utvikle egne ressurser på. Samarbeidet gir rom for våre ansatte til å bistå med sin ekspertise inn mot en annerledes kunde, samtidig som de får være med på å bidra til nyskapende samfunnsnyttige løsninger, som har til hensikt å bedre hverdagen for barn og unge , sier Annegrete Mathisen, HR-sjef i Føyen Torkildsen. Kompetansen Føyen Torkildsen har innenfor sine fagfelt er viktig og nyttig for en sosial entreprenør å ha for å kunne utvikle egen virksomhet på en sikker måte. Føyen Torkildsen vil bistå med kurs og workshops samt individuell juridiskrådgivning ved behov.

Om Reach for Change

Reach for Change støtter Change Leadere, personer med banebrytende ideer som gjør livet bedre for barn og unge. Vi tilbyr økonomisk støtte, kompetanse og tar dem inn i vårt nettverk, for å hjelpe dem med å utvikle sine ideer og sin virksomhet. Totalt støtter vi Change Leadere i 17 land, på tvers av tre kontinenter. Reach for Change er en ideell stiftelse som ble grunnlagt av Kinnevik, sammen med Sara Damber.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.