Publisert: 20. februar 2017

Skrevet av:

Advokat og Partner

Harald Evensen er ny partner i Føyen Torkildsen fra 1. februar

Harald er en effektiv problemløser med god kommersiell forståelse. Han har mer enn 20 års erfaring i konkurranserett fra Konkurransetilsynet, EFTAs overvåkningsorgan og advokatvirksomhet. I nasjonale og internasjonale kåringer beskrives han som en av Norges fremste konkurranserettsadvokater.

Harald sørger for å finne handlingsrom for forretningsmessige strategier innen rammen av regelverket. Han utarbeider konkurransevurderinger i forbindelse med fusjon og oppkjøp, samarbeid mellom konkurrenter og distribusjon av varer og tjenester. Han håndterer også konkurransemeldinger og klagesaker for konkurransemyndighetene, utarbeider manualer og bistår med forhandlinger og utforming av avtaler der konkurranseretten er en utfordring. Harald har bred bransjeerfaring, spesielt fra dagligvarer, varige forbruksgoder, gjenvinning, oljeservice, fornybar energi og telekommunikasjon.

Harald utvikler løsninger når det er krevende å finne en avtaleform, spesielt innen offentlige anskaffelser og statsstøtte. Her har han laget modeller for offentlig-privat samarbeid, blant annet for utvikling av offentlig eiendom og for offentlig støtte til idrettsanlegg. Oslo kommunes tomtegave til Vålerenga Fotballs nye stadion er eksempel på det siste.

Harald er tilknyttet Corporate-avdelingen der han vil arbeide med avtaleforhandlinger og transaksjoner, med særlig vekt på konkurranseklausuler, konkurrentsamarbeid, distribusjon og eksklusivavtaler.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.