Publisert: 06. februar 2017

Bli kjent med Føyen Torkildsen på Arbeidslivsdagene i Bergen

Føyen Torkildsen stiller mannsterke på Arbeidslivsdagene 7. – 8. februar. Det er det en grunn til. I fjor ansatte vi flere studenter fra Bergen i traineestillinger hos oss, og de leverte meget gode resultater. Nå ser vi frem til å bli kjent med nye talenter under Arbeidslivsdagene i år.

Føyen Torkildsen deltar med egen stand under arrangementet, der vi vil presentere oss for nysgjerrige studenter, og besvare spørsmål om vår virksomhet.

Trainee i Føyen Torkildsen

På standen mottar vi søknader fortløpende, og gjennomfører intervjuer med aktuelle kandidater samme dag.

Som trainee hos Føyen Torkildsen vil du møte spennende utfordringer under kyndig oppfølging og veiledning. Vi ønsker å gi deg et realistisk bilde og en forsmak på arbeidslivets muligheter og gleder. Et traineeopphold varer i fra 4 – 6 uker.

Som trainee får du:

  • egen fadder med tydelig oppfølgingsansvar, og som sørger for at du tar del i det sosiale livet i firmaet
  • jobbe i team med saksansvarlig advokat/partner
  • interessante og utfordrende arbeidsoppgaver
  • benytte dine faglige ferdigheter i praksis
  • sannsynligvis mulighet til å bli med under en rettsak, alternativt i forarbeidet.

Om oss

Advokatfirmaet Føyen Torkildsen består av løsningsorienterte og engasjerte juridiske spesialister i avdelingene Eiendom, Entreprise, IKT Media, Arbeidsliv og Corporate. Vi tilbyr forretningsjuridisk kompetanse og rådgivning med fokus på helheten og sluttresultatet over tid.

Som selskap kjennetegnes vi av personer som er fremoverlente og troverdige, stolte og inspirerende, og med solid faglig kompetanse. Vi er opptatt av å ha medarbeidere som er løsningsorienterte lagspillere med solid forretningsforståelse og som evner å sette klientens beste i fokus. I Føyen Torkildsen skal de ansatte trives, utvikles og utfordres.

 

Tidligere Bergensstudenter forteller

Trainee – Linn Rustad Rui


Mitt første møte med Føyen Torkildsen var i forbindelse med Arbeidslivsdagene ved Universitetet i Bergen, februar 2016. Jeg hadde tidligere merket meg Føyen Torkildsen som et anerkjent og spesialisert advokatfirma, og benyttet derfor anledningen til å knytte nærmere kontakt, og leverte søknad om traineeopphold denne dagen.

Etter et hyggelig møte med tre unge advokatfullmektiger på intervju, fikk jeg tilbud om et traineeopphold med varighet på mellom 4-6 uker, ved selskapets avdeling for fast eiendom. Oppholdet ble etter avtale lagt til januar/februar 2017.

Nå som mine uker som trainee er over, vil jeg gjerne få dele noen erfaringer med deg som vurderer å søke traineeopphold selv.

Første arbeidsdag møtte jeg opp i Føyen Torkildsens lokaler, som er lokalisert i Ibsen-kvartalet ved siden av Oslo tingrett. Her ble jeg møtt av en advokatfadder, som loset meg trygt gjennom omvisning og hilserunde. Jeg ble deretter fulgt til kontoret mitt, som var dekorert med en stor velkomstbukett med tulipaner. Resten av den første dagen gikk med til innføring og opplæring i firmaets datasystemer, dokumentbehandlingsrutiner og timeføringssystem.

I de påfølgende dagene ble jeg raskt kontaktet av kollegaer – både advokatfullmektiger, advokater og partnere – med forespørsel om å bistå i ulike saker. Jeg har fått mulighet til å jobbe med et stort antall tvister innenfor fast eiendom, men også innenfor selskapsrett og entrepriserett, som er to av firmaets øvrige spesialområder.

En omstendighet som har bidratt til å gjøre traineeopplevelsen så god som den har vært, er at jeg fra første stund fikk jobbe med oppgaver som man aldri støter på som student. I løpet av oppholdet fikk jeg blant annet skrive fire forliksklager, ett tilsvar, tre brev til motparts advokat, ett prosesskriv, et konkursvarsel og en konkursbegjæring. Læringskurven har med andre ord vært bratt, og jeg har utviklet meg mye hver eneste dag.

Foruten det rent juridiske aspektet av arbeidet, har jeg også fått mulighet til å lære om strategi og forretningsforståelse – både overfor motpart og klient. Advokatrollen innebærer vesentlig mye mer enn å bare ha kontroll over jussen. Medarbeiderne i Føyen Torkildsen er høyt kvalifiserte på alle områder, hvilket gjør det ekstra spennende å få observere deres arbeid og fremgangsmåter i ulike sammenhenger.

Halvveis inn i oppholdet fikk jeg også gleden av å være med på årsfest – en årlig samling hvor Føyen Torkildsen feirer sammen med sine kollegaer fra søsterselskapet Foyen i Sverige. Festen startet med omvisning og lunsj i Operaen, før det ventet vinterleker, gallamiddag og overnatting på Holmenkollen Park Hotel. Denne kvelden fikk jeg også anledning til å høre Føyen Torkildsens helt eget husband, bestående av en herlig blanding av selskapets mest musikalske ansatte.

På bakgrunn av ovennevnte erfaringer, kan miljøet hos Føyen Torkildsen best beskrives som profesjonelt, men uformelt. Det stilles høye krav til faglig kvalitet, samtidig som kontoret preges av en flat struktur med lav terskel for å spørre mer erfarne kollegaer om gode råd.

Jeg anbefaler alle interesserte medstudenter å søke traineeopphold underveis i studiet, og jeg kan trygt anbefale advokatfirmaet Føyen Torkildsen.

 

Nyansatt – Øyvind Strømnes Engen


Jeg er nyansatt ved Føyen Torkildsen, og har nå jobbet her i tre uker. Dette har vært tre innholdsrike og spennende uker, hvor jeg allerede har fått ta del i en rekke ulike oppgaver. Jeg har blant annet fått delta i klientmøter, stiftet selskaper, gitt råd til klienter, vært involvert i et lovforslag, og forberedt et foredrag som jeg skal holde for en bedrift. De varierte oppgavene gjør dagene både lærerike og interessante.

Som nyansatt blir jeg godt ivaretatt, samtidig som jeg får utfordrende oppgaver. Arbeidshverdagen preges av at jeg arbeider selvstendig og tar ansvar. Fra dag én fikk jeg ta del i utfordringer som var viktige, og vanskelige.

Oppgavene preges av «learning by doing», med oppfølging av erfarne advokater. Dette synes jeg er motiverende. Min kompetanse brukes også aktivt av firmaet. Blant annet skrev jeg om avvisning fra offentlige anskaffelser grunnet korrupsjon som tema i masteroppgaven min, og jeg har allerede fått oppgaver knyttet til dette temaet.

Jeg har tidligere vært trainee hos Føyen Torkildsen, og trivdes veldig godt. Den innsatsen jeg la ned under dette traineeoppholdet er grunnen til at jeg fikk jobben i Føyen Torkildsen da jeg søkte på en stilling her.

Under traineeoppholdet ble jeg også overbevist om at Føyen Torkildsen ville være en god arbeidsplass for meg. Allerede da fikk jeg følelsen av å være en ressurs for selskapet. Både partnere, advokater og advokatfullmektiger var interessert i mine synspunkter. Dette ga virkelig mersmak. Utover dette var det et meget godt miljø i firmaet. Når dette ble blandet sammen med interessante saker og klienter, gjorde dette Føyen Torkildsen til et firma jeg virkelig ønsket å jobbe for. Det gode inntrykket har vedvart som nyansatt i firmaet.

Firmaet har en god blanding av erfarne advokater, og en yngre garde. Dette skaper et godt miljø, som passer for alle. Føyen Torkildsen er et mellomstort firma. Dette gjør at man blir kjent med alle på kontoret. Samtidig er klientene av en viss størrelse, og sakene man får jobbe med er interessante.

Når man jobber med dyktige kollegaer, ønsker man selv å gjøre en god jobb. Selvsagt kan man bli usikker på om arbeidet man leverer er godt nok, men da hjelper det at det er en lav terskel for å diskutere saker, eller å stille spørsmål til de andre på kontoret.

Det som kjennetegner Føyen Torkildsen for meg er vår flate struktur, dyktige medarbeidere og hyggelige miljø. Dersom Føyen Torkildsen høres ut som et firma som kunne passe for deg, så håper jeg at du vil ta en prat med oss på ALD – så ses vi kanskje i gangene hos Føyen Torkildsen.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.