Publisert: 30. januar 2017

Skrevet av:

Senioradvokat

Advokat og Partner

Nedbemanninger og dagpenger

Blir man arbeidsledig, og skal motta dagpenger, møter man begrepet ventetid. Ventetid er tiden man må vente fra man oppfyller vilkårene for dagpenger til man faktisk mottar dagpenger. Ventetiden er normalt tre dager. Ventetiden kan imidlertid forlenges opptil 12 uker dersom opphøret av arbeidsforholdet skyldes arbeidstakers egen oppsigelse, arbeidstakeren har sluttet i stillingen uten rimelig grunn, eller har blitt sagt opp, eller avskjediget, på grunn av forhold som kan bebreides arbeidstakeren selv.

I forbindelse med nedbemanninger ønsker mange arbeidsgivere og arbeidstakere å inngå sluttavtaler i stedet for å gå til oppsigelser. Ofte oppstår det da usikkerhet om inngåelse av sluttavtale, som et alternativ til oppsigelse, på grunn av nedbemanning medfører forlenget ventetid med 12 uker for å få dagpenger.

Det er ikke grunnlag for noen slik usikkerhet. Inngåelse av sluttavtale som alternativ til oppsigelse på grunn av nedbemanninger, medfører ikke forlenget ventetid.

Se NAVs eget rundskriv –  https://www.nav.no/rettskildene/Rundskriv/4-10-forlenget-ventetid

At det inngås sluttavtale som et alternativ til oppsigelse bør klart og tydelig fremgå av innledningen i sluttavtalen.

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.