Publisert: 29. juni 2016 Skrevet av: Advokat Ottar F. Egset

Ny veileder for SHA-plan lansert

Det er lansert en ny veileder for utfylling av plan for sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA-plan). Det er byggherregruppen med medlemmer fra Norsk Eiendom, Statsbygg, Forsvarsbygg, Jernbaneverket og Statens Vegvesen som har utarbeidet veilederen. Advokat Ottar Egset har bistått Norsk Eiendom i arbeidet med veilederen.

SHA-planen er byggherrens verktøy for å sikre at risikoforholdene forbundet med bygge- eller anleggsarbeidene i et prosjekt håndteres på en forsvarlig måte i hht Byggherreforskriften. Den nye veilederen skal hjelpe små og store byggherrer med å beskrive hvordan risiko skal håndteres i byggeprosessen, og dermed redusere risikoen for arbeidere på byggeplass. Byggherrene må være sitt ansvar bevisst når det kommer til å utforme og følge opp SHA-planer.

Den nye veilederen gjør det enklere å lage korte, konkrete SHA-planer som blir brukt aktivt gjennom hele byggefasen.

Klikk link under for å laste ned veilederen:

SHA-plan


 


google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.