Publisert: 07. desember 2018

Skrevet av:

Advokat og Partner

Advokat og Partner

Viktig å redusere konfliktnivået i anleggsbransjen

I «Samferdsel & Infrastruktur» skriver våre advokater Per Gustav Lilleaasen og Thomas Oskar Strømbom om at anleggsbransjen i større grad enn tidligere har fokus på alternative kontraktsmodeller for å redusere konfliktsnivået.

«Vi ser at de forskjelligste kontrakter taes i bruk, slik som totalentrepriser, samspillskontrakter (IPL-kontrakter mv.) og ulike OPS-modeller. Slike modeller endrer en del på risikoprofilen sett i forhold til tradisjonelle utførelsesentrepriser. Disse nye kontraktsmodellene tas blant annet i bruk for å forsøke å redusere konfliktnivået i bransjen, og det skal bli spennende å se hvilken innflytelse dette vil kunne ha nettopp for å nå den delen av formålet som handler om å redusere konfliktnivået. Som sagt er mange opptatt av dette, og det ville være å håpe at man kunne få dette til», sier de to.

Les hele artikkelen!

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.