Foto: Jo Straube
Publisert: 26. oktober 2015

Zerokonferansen 2015: De grønne spydspissene

Zerokonferansen 2015 ble avholdt 27. og 28. oktober og er en av Nord-Europas viktigste konferanser om klimaløsninger, og den viktigste møteplassen for alle i Norge med en interesse for klima og klimaløsninger. Årets tema var «De grønne spydspissene» og sammen med viktige aktører var fokuset på de nyeste løsningene som vil ta oss nærmere fremtidens moderne fornybarsamfunn.

 

Kristine Wang

Føyen Torkildsens advokat og partner Kristine Wang deltok i paneldebatt sammen med Næringsminister Monica Mæland, tre store offentlige anskaffere (Vegvesenet, Ruter og Statsbygg) og Per Harbø fra Leverandørutviklingsprogrammet. Tema for paneldebatten var hvordan det offentlige kan bli bedre på å anskaffe klimavennlige varer og tjenester. Det offentlige kjøper inn varer og tjenester for 400 milliarder kroner i året, og kan gjennom sin anskaffelser bidra til det grønne skiftet.

 

I debatten trakk Mæland fram ledelsesforankring, behov for økt kompetanse og behov for større samkjøring. Disse temaene ble også trukket frem av de andre i panelet. Kristine Wang fremholdt at det også er mye å hente på å sette av tilstrekkelig tid til å planlegge anskaffelsene og undersøke markedet. Videre vil det være viktig å sørge for at de inngåtte kontraktene oppfylles og evalueres med tanke på forbedringer.

 

Kristine Wang leder faggruppa for EU/EØS fag i Føyen Torkildsen. Hun har også deltatt i workshopper om klimaløsninger i offentlig anskaffelser i regi av Zero der temaene har vært å fokusere på barrierene og beste praksis innen prosesser og virkemidler.

 

Foto: Jo Straube

 

 

 

 

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.