Arbeidsliv

Arbeidslivsavdelingen i Føyen Torkildsen er ett av våre fire spesialistområder. Gjennom lang erfaring har vi opparbeidet oss solid og bred kompetanse på tvers av ulike bransjer. Vi bistår både arbeidstakere og arbeidsgivere innenfor juridiske forhold og legger særlig vekt på praktisk og løsningsorientert gjennomføring av oppdragene.

Vår kompetanse

Leie av arbeidskraft

Leie av arbeidskraft medfører en trepartskonstellasjon mellom utleieren (arbeidsgiveren), arbeidstakeren og innleieren. Arbeidsforholdet mellom utleieren og arbeidstakeren omfattes på vanlig måte av de arbeidsrettslige regler, mens forholdet mellom utleieren og innleieren reguleres av kontrakten dem imellom.

Det er viktig å skille mellom oppdragsforhold og innleie. Mangel på avklaring gir lett opphav til rettslige tvister. Innleieforhold innebærer at utleieren stiller arbeidskraft med en avtalt kvalitet til rådighet for innleieren.

Det er innleieren som har instruksjonsmyndighet og ledelsesansvar overfor de innleide. Oppdragsforhold er basert på at oppdragstakeren leverer en tjeneste til oppdragsgiveren som oppdragstakeren selv har resultatrisikoen for.

Arbeidslivsavdelingen i Føyen Torkildsen bistår en rekke bemanningsbyråer og har lang og bred erfaring med ulike juridiske problemstillinger knyttet til innleie av arbeidstakere.

Ressurspersoner

Advokat og Partner

+47 92 24 14 95
Anniken.Astrup@foyen.no

Advokat (H) og Partner

+47 90 82 21 65
Lars.Skotvedt@foyen.no

Advokat og Partner

+47 90 14 50 76
Marianne.Klausen@foyen.no

Advokat og Partner

+47 93 49 08 47
Preben.Mo@foyen.no

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.