Eiendom

Vi kjenner utfordringene i markedet, og bistår innenfor hele verdikjeden, det være seg Fast Eiendom, Plan og Bygg, Entreprise og Anskaffelser, og Corporate.

Vår kompetanse

Tvangsinnløsningsskjønn

Aksjelovene har bestemmelser om at aksjer man eier i visse tilfeller kan kreves overført til andre. Dette gjelder særlig der noen har oppnådd en eierpost på 90 % eller mer i et selskap. Både minoritetsaksjonærer og den dominerende eieren kan da kreve at minoritetens aksjer overføres til majoritetseier. Hvis partene ikke blir enige om kompensasjonen (pris og eventuelle kostnader), har begge rett til å kreve at dette avgjøres ved rettslig skjønn.

Føyen Torkildsen har bred erfaring i slike saker. De starter som regel med forhandlinger, men ofte ender de med rettslig skjønn. Sakene fordrer høy kompetanse innen forhandlingsteknikk og særskilte prosessregler, og ikke minst kunnskap om verdsettelse av virksomheter og selskaper. Ved tvangsinnløsning av aksjer er sakene ofte komplekse og fordrer særskilt kunnskap innenfor både jus og økonomi. Det er derfor viktig at helheten ivaretas ut fra klientens interesse i likviditet og verdier.

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.