IKT Media

Føyen Torkildsen er spesialister innenfor IKT Media. Vi er et av de største juridiske miljøene i Norge innenfor fagområdet. Grunnet vår brede forretningsforståelse, kompetanse og erfaring innenfor IKT Media er vi rangert på topp i en rekke nasjonale og internasjonale advokatrangeringer. Ingen andre advokatfirmaer i Norge har den erfaringen og kompetansen som vi har opparbeidet oss over tid i samarbeid med våre oppdragsgivere.

Vår kompetanse

Cloud Computing

Cloud computing er samlebetegnelse på alt fra dataprosessering og datalagring til programvare på servere som er tilgjengelig fra eksterne serverparker tilknyttet Internett. Det er vanlig å skille mellom programvare som tjeneste (software as a service), plattform som tjeneste (platform as a service) og infrastruktur som tjeneste (Infrastructure as a service).

Disse tjenestene kan leveres i form av offentlig tilgjengelig sky (public cloud), privat tilgjengelig sky (Private Cloud – benyttes innenfor en bedrift eller et konsern) eller hybrid-sky (hybrid cloud, en kombinasjon av de to andre leveranseformene). De juridiske og informasjonssikkerhetsmessige problemstillingene vil langt på vei være de samme uavhengig av tjeneste- eller leveranseform, selv om de konkrete vurderingene og tiltakene som må iverksettes kan være forskjellige.

Bruk av cloud computing som leveranseplattform er i ferd med å etablere seg både i privat og i offentlig sektor, men det er uklare juridiske forhold ved anskaffelse og bruk. Leverandører av skytjenester er ofte store aktører som leverer standardiserte tjenester.

Føyen Torkildsen arbeider løpende i prosjekter som utreder rammebetingelsene for bruk av cloud computing og for sourcing av IT-leveranser på global basis (offshore og nearshore). Leverandørenes standardiserte løsninger og avtalebetingelser er ugjennomtrengelige og vanskelig tilgjengelige. Vi har samarbeidet med flere av de største aktørene på dette markedet og har en unik posisjon for å avklare avtaleforhold og sikre tilfredsstillende håndtering og dokumentasjon av disse.

Foruten de vanlige oppgavene knyttet til analyse av avtalevilkår og håndtering av personvernspørsmål gir vi også råd om de juridiske rammebetingelsene for bruk av cloud computing og legger frem konkrete forslag til hvordan diverse operasjonelle risikofaktorer kan håndteres. Vi har også laget standardvilkårene for flere cloud-leverandører.

Vi hjelper alle aktører i verdikjeden for cloud computing, som:

  • Leverandører av IaaS, PaaS og SaaS
  • Kunder som bruker IaaS, PaaS og SaaS
  • Leverandører som bruker IaaS, PaaS og SaaS fra andre leverandører for å tilby og levere sine tjenester

Ressurspersoner

Advokatfullmektig

+47 46 46 69 46
Ane.Rode@foyen.no

Advokat og Partner

+47 41 44 23 64
Jostein.Ramse@foyen.no

Senioradvokat

+47 92 88 39 74
Kirill.Miazine@foyen.no

Advokat og Managing Partner

+47 41 44 54 44
Knut.Glad@foyen.no

Advokat og Partner

+47 95 27 00 80
Knut.Fiane@foyen.no

Advokat og Partner

+47 92 41 88 01
Lars.Giske@foyen.no

Advokatfullmektig

+47 97 47 13 45
Olav.Sandbakken@foyen.no

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.