IKT Media

Føyen Torkildsen er spesialister innenfor IKT Media. Vi er et av de største juridiske miljøene i Norge innenfor fagområdet. Grunnet vår brede forretningsforståelse, kompetanse og erfaring innenfor IKT Media er vi rangert på topp i en rekke nasjonale og internasjonale advokatrangeringer. Ingen andre advokatfirmaer i Norge har den erfaringen og kompetansen som vi har opparbeidet oss over tid i samarbeid med våre oppdragsgivere.

Vår kompetanse

TV-produksjon, medierettigheter og mediedistribusjon

Vår kunnskap om teknologi og om immaterielle rettigheter knyttet til teknologi og teknologiske løsninger er sentral for vår rådgivning om TV-produksjon, medierettigheter og mediedistribusjon.

Dette omfatter tilrettelegging og gjennomføring av rammer og vilkår for TV-produksjon og salg av visningsrettigheter (retten til å vise audiovisuelle bilder) fra sportsarrangementer.

Vi bistår ved innledende analyser av markedet og utarbeidelse av dokumentasjon for salg av rettighetene på en mest mulig hensiktsmessig måte. Herunder hører beskrivelse av visningsproduktene som tilbys, oppdeling i visningspakker for optimalt salg, utarbeidelse av konkurranseregler og krav til tilbud (forespørselsdokument), og utarbeidelse av kontrakter.

Vår bistand omfatter også forhandlinger om avtaler for produksjon av levende bilder fra sportsarrangementer, anskaffelse av kontribusjonstjenester for live-overføring av produksjoner (via satellitt og fastnett), og av løsninger for mottak og videreformidling i sanntid til ulike rettighetshavere samt for redigering av billedmateriale.

Føyen Torkildsen bistår ved alle typer juridiske problemstillinger forbundet med kringkastingsregulatoriske forhold, og ved avtaleforhandlinger med nasjonale og internasjonale TV-selskaper om immaterielle rettigheter, senderettigheter og vilkår for distribusjon og videredistribusjon til de nordiske markedene.

Utviklingen av nye medier og nye distribusjonsformer, som Multi Room, Multi Screen, Catch-Up, Start Over, VOD, og OTT, utfordrer tradisjonell, lineær og forhånds-schedulert TV. Føyen Torkildsen er tett på denne utviklingen, og vi bistår løpende klienter med avgrensinger av og forhandling om rettigheter på disse områdene.

Vi har også omfattende erfaring med utarbeidelse av sponsoravtaler knyttet til sportsarrangementer.

Ressurspersoner

Advokat og Partner

+47 41 44 23 64
Jostein.Ramse@foyen.no

Senioradvokat

+47 92 88 39 74
Kirill.Miazine@foyen.no

Advokat og Managing Partner

+47 41 44 54 44
Knut.Glad@foyen.no

Advokat og Partner

+47 92 41 88 01
Lars.Giske@foyen.no

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.