IKT Media

Føyen Torkildsen er spesialister innenfor IKT Media. Vi er et av de største juridiske miljøene i Norge innenfor fagområdet. Grunnet vår brede forretningsforståelse, kompetanse og erfaring innenfor IKT Media er vi rangert på topp i en rekke nasjonale og internasjonale advokatrangeringer. Ingen andre advokatfirmaer i Norge har den erfaringen og kompetansen som vi har opparbeidet oss over tid i samarbeid med våre oppdragsgivere.

Vår kompetanse

Programvare – Lisensiering og lisensrevisjon

Programvare er immaterialrettslig beskyttet ved bestemmelsene i åndsverkloven. Spesialitetsprinsippet i åndsverkloven gjør det forbudt å utnytte programvare på annen måte enn hva som er uttrykkelig avtalt med rettighetshaveren.

Lisensavtalen gir rettigheter til lisenstakeren, men det vedkommende får må være positivt angitt i avtalen, og avtalen tolkes ifølge domstolspraksis til fordel for opphavsrettsinnehaveren.

Vilkårene i programvarelisensavtaler fastsettes som regel ensidig av de store programvareleverandørene, og de inneholder vanligvis bestemmelser om lisensrevisjon.

Det er mange forskjellige måter å avtalefeste revisjonsadgang på, og lisensrevisjon er ikke uproblematisk med tanke på f.eks. sikkerhet, beskyttelse av personopplysninger eller håndtering av konfidensiell informasjon i form av forretnings- og bedriftshemmeligheter mv.

Alternativer leverandører benytter når de ikke har avtalefestet revisjonsadgang (og det foreligger mistanke om misbruk), er å gå til søksmål eller politianmeldelse, eller foreta bevissikring iht. tvistelovens bestemmelser uten forutgående varsel.

Føyen Torkildsen har omfattende erfaring med bistand i tilknytning til lisensrevisjoner – både på leverandørsiden ved mistanke om uberettiget bruk og bevissikring, og ved bistand til bedrifter eller offentlige institusjoner som blir utsatt for lisensrevisjon.

Vi har inngående kjennskap til lisensieringsmodeller og vilkår fra alle de store programvareleverandørene og har spart våre klienter for milliardbeløp i forhandlinger om premisser og rammer for revisjonene og fortolkning av lisensavtalene.

Ressurspersoner

Advokat og Partner

+47 41 44 23 64
Jostein.Ramse@foyen.no

Senioradvokat

+47 92 88 39 74
Kirill.Miazine@foyen.no

Advokat og Managing Partner

+47 41 44 54 44
Knut.Glad@foyen.no

Advokat og Partner

+47 95 27 00 80
Knut.Fiane@foyen.no

Advokat og Partner

+47 92 41 88 01
Lars.Giske@foyen.no

google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.