Fra åndsverk til algoritme – Navigering av opphavsrett i KI-alderen

Haakon Dahl Føyen, advokat i Advokatfirmaet Føyen AS, publiserte nylig en artikkel i Lov&Data sammen med juridisk rådgiver i Bono, Veronika Lundqvist. Artikkelen diskuterer bruken av åndsverk for å trene KI-systemer.

Publisert: 16. oktober 2024

Fra åndsverk til algoritme – Navigering av opphavsrett i KI-alderen går inn på den pågående diskusjonen om opphavsrett versus KI-utvikling mellom KI-selskaper og rettighetshavere internasjonalt. Viktige temaer som belyses er hvorvidt norsk opphavsrett tillater bruk av beskyttede verk i opptreningen av KI-modeller og hvordan rettsområdet vil kunne bli preget av ny lovgivning og nye lisensieringsmodeller fremover. Artikkelen er publisert i Lov&Data og kan leses her.

 

Om forfattere:
Haakon Dahl Føyen, advokat Advokatfirmaet Føyen AS, arbeider hovedsakelig med problemstillinger knyttet til teknologirett, IT-avtaler, immaterialrett og personvern, og har en lidenskapelig interesse for kunstig intelligens og legal tech.


Veronika Lundqvist, juridisk rådgiver i BONO, den norske kollektive forvaltningsorganisasjonen for visuelle verk, har særskilt kunnskap om skjæringspunktet mellom opphavsrett og teknologi, og utfordringer for rettighetshavere i møte med teknologiselskaper bak plattformtjenester, KI-tjenester, o.l.

Lignende saker

Flere nyheter