Arve Føyen mottar Rosings Hederspris fra Den Norske Dataforening

Publisert: 18. oktober 2018

Advokat og partner Arve Føyen ble i går tildelt Rosings Hederspris 2018 fra Den Norske Dataforening. Rosing Hederspris deles ut til enkeltpersoner som på en fortjenestefull og betydelig måte har bidratt i utviklingen, markert og preget norsk IT-fag og -bransje nasjonalt eller internasjonalt over en lengre periode.

Juryen fremhevet at

«Arve Føyen har vært en aktiv pådriver i grenselandet mellom jus og teknologi i en mannsalder. Han er jurist og har i 35 år drevet eget advokatfirma, hvor han har jobbet med mange forskjellige juridiske saker knyttet til IT, telekom, media og mediedistribusjon, teknologiorientert IPR, Internet og Web 2.0, Outsourcing, cloud computing, databeskyttelse og personvern. Fra 2008 til 2016 satt han i Personvernnemnda. Vinneren har vært en aktiv talsperson i forbindelse med problemstillinger knyttet til GDPR. Han har vært leder av IT-politisk råd i DND siden 2016. Han sitter også i styret i Digital Insight og i Cloud X Services.»

Tidligere vinnere av hedersprisen inkluderer Jon Stephenson von Tetzchner, Georg Apenes, Jon Bing, Gisle Hannemyr og Helge Seip.

Se Arves takketale her!

Føyen Torkildsen gratulerer Arve med utmerkelsen!

Mer om Rosings Hederspris kan leses på Dataforeningens nettsider.

Lignende saker

Flere nyheter