Stede G. Nilsen

Stede G. Nilsen

Advokat og Partner
Språk
Norsk og engelsk
Mobil
+47 48 01 22 68

Kompetanseområder

Eiendom

Spesialkompetanse og erfaring

Nilsen har særskilt kompetanse i entrepriserett, miljørett, fast eiendoms rettsforhold og generell kontraktsrett og prosederer jevnlig saker for domstolene.

Innenfor entrepriseretten har Nilsen i de senere år arbeidet med flere større rettssaker både onshore og offshore, og han har bistått både kommunale myndigheter og private aktører både på byggherre- og entreprenørsiden.

Innenfor miljørett og fast eiendom har Nilsen bistått i flere saker vedrørende krav om prisavslag/erstatning som følge av forurensning i grunn ved kjøp, og han har bistått med å utrede mulig ansvar for forurenset grunn der fast eiendom har vært bortfestet over tid til ulike aktører.

Nilsen har videre spesiell erfaring innenfor husleierett, næringsfeste og plan- og bygningsrett, der han over flere år har bistått en rekke ulike klienter med kontraktsforhandlinger, kontraktsutforming og i håndtering av rettstvister for domstolene. Han har også bistått flere profesjonelle eiendomsutviklere med råd fra oppstart reguleringsprosess etter plan- og bygningslovens og forvaltingslovens regler, til ferdigstilt bygg og tvisteløsning med entreprenører og kjøpere.

Innenfor den generelle kontraktsrett har Nilsen over flere år bistått ulike private aktører, herunder aktører i bilbransjen, med tvisteløsning og med gjennomgang og utforming av standardavtaleverk både i forhold til produsentledd og detaljistledd, og under hensyntagen til suksessive endringer i offentligrettslige regler.

Fra sin tid som universitetsstipendiat med undervisningsplikter i kontraktsrett, kjøpsrett og fast eiendoms rettsforhold har Nilsen grundig og bred kontraktsrettslig og erstatningsrettslig kompetanse. Fra sin tid som nestformann i Markedsrådets utvalg for forbrukertvister (Forbrukertvistutvalget) har han i tillegg særlig innsikt i forbrukerrettslige spørsmål, inkludert bustadoppføringslovens regler om forbrukerentreprise.

Nilsen foredrar jevnlig om temaer innenfor kompetanseområdene og drev i sin tid som universitetsstipendiat utstrakt undervisning for folkeuniversitetet (friundervisningen) i ulike deler av landet. Han har vært redaktør og deltakende ved utarbeidelsen av databaseverktøyet Ea§yfind Eiendom, og han har erfaring som eksamenssensor og som sensor for avhandlingsskrivende ved Universitetet i Oslo, Juridisk fakultet.

Arbeidserfaring

2015 -
Partner, Advokatfirmaet Føyen Torkildsen AS
2013 - 2014
Partner, Torkildsen & Co
2012 - 2013
Partner, Torkildsen, Tennøe & Co
2005 - 2012
Advokatfullmektig/fast advokat/senioradvokat, Wiersholm, Mellbye & Bech Advokatfirma AS
2001 - 2004
Advokatfullmektig, Advokatfirmaet Thommessen AS
1997 - 2000
Ekstra nestformann, Markedsrådets utvalg for forbrukertvister (Forbrukertvistutvalget)
1994-2000
Universitetsstipendiat ved institutt for privatrett, Universitet i Oslo

Utdannelse

1994
Cand.Jur. Universitetet i Oslo
1987
Eksamen Philosophicum
google maps
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av tjenesten. Du kan også lese mer om vår bruk av informasjonskapsler.